1 op de 3 studenten stopt in het 1e jaar

Een bewuste studiekeuze leidt tot hogere cijfers,  een aanzienlijk grotere kans om je diploma te halen en meer plezier tijdens je studietijd. Plus: na je studie heb je veel meer kans op werk naar je zin en minder kans op burnout. Myfocustest helpt je om een bewuste studiekeuze te maken.

Veel studenten in het hoger onderwijs stoppen in het eerste jaar met hun studie: 37% in het hoger beroepsonderwijs (hbo) en 28% in het wetenschappelijk onderwijs (wo). De oorzaak is vaak een verkeerde studiekeuze. Daarom is het zo belangrijk om je zo vroeg mogelijk op je studiekeuze te oriënteren. Ook omdat langer studeren steeds duurder wordt. Studieuitval kost de overheid, het onderwijs en ouders veel geld. Reden voor de overheid om die uitval te beperken. Het doel van de overheid is: zoveel mogelijk studenten vanaf het begin van de studietijd op de juiste plek.

Nieuw stelsel studiefinanciering

Met ingang van het studiejaar 2015-2016 wordt er een sociaal leenstelsel ingevoerd voor studenten in de bachelor- en masterfase. Dit betekent dat er geen basisbeurs meer is en dat (langer) studeren veel duurder gaat worden. Hoe langer je erover doet om af te studeren hoe hoger de kosten. En die kosten moet je terugbetalen. Ook dat is dus een belangrijke reden om te starten met de juiste opleiding. Myfocustest helpt je om een bewuste keuze te maken.  

Zoals je ziet wordt goed voorbereiden op je studiekeuze steeds belangrijker. Wil je de kans zo groot mogelijk maken dat je de goede keuze maakt en dat je plezier hebt in je studie? Start dan nu Myfocustest.  


                                                                      START MYFOCUSTEST

 

 

 

 

Start Myfocustest