Over Myfocustest

Myfocustest is bedoeld voor HAVO-, VWO- en MBO-leerlingen die zich aan het oriënteren zijn op een HBO- of WO-studie. Ook voor studenten die van studie willen switchen is Myfocustest een aanrader.

Doelstelling van Myfocustest
De doelstelling van Myfocustest is om je te helpen ontdekken welke studierichting het beste bij jou past. Daarbij gaat het om een studierichting die aansluit op jouw drijfveren en talenten.

Hoe werkt Myfocustest?
Myfocustest kunnen we het beste omschrijven als een online, schriftelijk, coachingsgesprek. Je krijgt allerlei vragen die gericht zijn op je onbewuste drijfveren en criteria: wat vind jij belangrijk als het om werk en studie gaat. Er zijn uitsluitend open vragen, die je spontaan kunt beantwoorden met wat er in je opkomt. Zo krijg je steeds meer inzicht in jouw 'verhaal'. Je ontdekt waar je enthousiast van wordt. Door de vragen te beantwoorden ga je steeds beter begrijpen waar je enthousiast van wordt. Je wordt ook geholpen om dat onder woorden te brengen.

Hoe is de test opgebouwd?
Myfocustest start met vragen die gericht zijn op je intuïtie, je onderbuikgevoel. Doel is om je innerlijke vuur te ontdekken. Het motto is dan ook: light your fire. In het tweede gedeelte ga je je gevoel meer rationeel begrijpen. Myfocustest werkt als een trechter, waarbij je aan het eind bent aangeland onderin de trechter en dan heb je helderheid gekregen over jouw focus.
 
Wat voor uitslag geeft de test?
Als je de test hebt afgerond, heb je meer inzicht in welke studierichting bij je past.
Vanuit de wetenschap dat studenten die weten waar ze van dromen gelukkiger en succesvoller worden dan studenten die dat niet weten, hebben we Myfocustest ontwikkeld.

Hoe ziet de uitslag eruit?
Alle antwoorden die je hebt gegeven worden bewaard. Je kunt jouw persoonlijke Myfocustest ieder moment weer openen. Zo weet je weer wat voor jou belangrijk is, hoe je dat hebt verwoord en wat de kern ook alweer was. Je hebt je eigen verhaal altijd bij de hand. Hoe vaker je het bekijkt, hoe groter de kans dat je er ook werkelijk voor gaat.

Zijn er ook multiple choice vragen?
Er zijn geen multiple choice vragen in Myfocustest. Je krijgt alleen maar open vragen. Wel kun je het zo mooi maken als je zelf wilt, met muziek en foto's of afbeeldingen erbij. Zo wordt het jouw verhaal.  

Wat kan ik doen met de uitslag?
Met de uitslag van Myfocustest heb je een studierichting in handen die je verder kunt onderzoeken door met mensen in gesprek te gaan. Denk daarbij aan mensen die in die richting werkzaam zijn en met studenten, docenten, je decaan of een mentor. Zo krijg je meer inzicht in wat die studierichting inhoudt en kun je de studie gaan kiezen die het beste aansluit bij wat jij voor ogen hebt.

It's all about your story, your life and your future.


                                                                      START MYFOCUSTEST

 

 

 

 

Start Myfocustest