Veelgestelde vragen

Myfocustest is een bijzondere test speciaal voor leerlingen en studenten. Het is een online tool met open vragen, die helpt om de studierichting te vinden die bij jou past! Je moet er even voor gaan zitten, maar dan ontdek je wel jouw drijfveren en talenten. Dat heeft alles te maken met het soort werk dat je later wilt gaan doen. We horen je al denken: dat is nog zo ver weg. Dat is helemaal waar. Aan de andere kant is het wel heel fijn om te weten wat voor richting je op wilt.
Myfocustest is vooral studenten op het MBO, HBO en WO, die van studie willen switchen interessant. Als dit bij jou het geval is, wil je nu extra aandacht besteden aan een goede studiekeuze. Precies daarmee helpen we je met Myfocustest.
Met de uitkomst van Myfocustest heb je inzicht in de studierichting die past bij wie jij bent en waar je blij van wordt. Met Myfocustest wordt je intrinsieke motivatie helder, waardoor je een veel grotere kans hebt om de gekozen studierichting succesvol af te ronden.
Wij raden je aan in gesprek te gaan met mensen die meer weten over de richting die volgens de uitkomst van Myfocustest bij je past. Maak afspraken met studenten van die studierichting en met docenten, mentoren, decanen. Het is ook belangrijk om te gaan praten met mensen die al werkzaam zijn in de richting van jouw keuze.
Denk goed na over wat je wilt weten voordat je in gesprek gaat. Maak een vragenlijst. Het kan helpen om met klas- of studiegenoten, vrienden, familie of andere mensen die je goed kent te praten over welke vragen je kunt stellen. Mensen vinden het fijn als ze jou daarmee kunnen helpen.
Veel jongeren (en hun ouders) gaan bij de studiekeuze uit van argumenten als “in welke richting heb ik de meeste kans op werk?” Het lastige is dat de economische veranderingen in een hoog tempo plaatsvinden. Daardoor is er vrijwel niets te zeggen over de kans op werk na afronding van je studie. Een goede kans op het vinden van werk ontstaat door te weten waar je goed in bent, waar je enthousiast van wordt en waar je voor gaat. Als je weet waar je je in wilt verdiepen, ga je tijd en energie steken in je studie. Dat vergroot pas echt de kans op werk, omdat je dan uitblinkt. Stel je eens voor dat je ogen stralen als je vertelt over het werk dat je wilt doen. Dat zal je veel meer helpen om aan het werk te komen dan kijken waar nu banen in zijn.
Omdat veel jongeren niet weten welke studie ze willen doen, volgen ze hun klasgenoten of vrienden. Of bij een open dag op een hogeschool of universiteit geeft het ‘leukste’ verhaal van bijvoorbeeld een docent de doorslag. Dat zijn voorbeelden van onbewuste keuzes. Je hebt eigenlijk geen idee waar je aan begint of waarom. De kans dat je de studie al snel niet meer ziet zitten is dan heel groot.
Uit onderzoek blijkt dat de mening van ouders heel bepalend is bij de keuzes die hun kinderen maken. Ouders willen graag een goede toekomst voor hun kinderen. Juist dat maakt het voor ouders zo moeilijk om de keuze aan hun kind over te laten. Voor ouders is het de kunst om hun kinderen te helpen om hun eigen, bewuste keuze te maken voor een studierichting. De uitkomst van Myfocustest biedt ouders en hun kinderen alle gelegenheid om verder te praten met elkaar. Voor kinderen is het ook fijn als hun ouders helpen om afspraken te gaan maken met mensen die kunnen vertellen over de gekozen studierichting.
Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat wanneer een studie niet bij je past de kans groot is dat:
- je geen plezier hebt in je studie
- je slechte studieresultaten behaalt
- je al in het 1e jaar stopt met je studie
- je stress krijgt en mede daardoor problemen met je gezondheid
- je zelfvertrouwen afneemt
- je weinig aansluiting zult vinden bij studiegenoten en je sociale omgeving
Daar komt bij dat de overheid het belangrijk vindt om al direct de goede studie te kiezen. Switchen wordt ontmoedigd en brengt veel extra kosten met zich mee. Zelf zit je dan met een hoge studieschuld. DAt kun je voorkomen door nu de tijd te nemen voor Myfocustest.  
Myfocustest helpt je om bepaalde argumenten tijdelijk te parkeren, zoals de meeste kans op werk of de leukste stad om te studeren. Met Myfocustest krijg je beeld, geluid en gevoel bij je echte drijfveren, talenten en de richting die je gevoelsmatig het meeste aanspreekt. Door de vragen in het tweede gedeelte van de test ga je gevoel verwoorden en beargumenteren. Als je de test hebt afgerond ben je je meer bewust van wat voor jou belangrijk is waar het om studie en werk gaat. Myfocustest helpt je om je gevoel onder woorden te brengen, zodat je weet waar je voor staat en waar je voor gaat.
Uit onderzoek van o.m. de universiteit van Toronto is gebleken dat studenten die een bewuste studiekeuze maken vanuit een intrinsieke motivatie hogere cijfers behalen. Een bewuste studiekeuze blijkt ook een aanzienlijk grotere kans te geven om een studie succesvol af te ronden. Studenten die bewust kiezen vanuit hun drijfveren en talenten hebben bovendien sociaal meer aansluiting tijdens hun studie, zijn gezonder en voelen zich gelukkiger. De uitkomsten van dit jarenlange onderzoek maakten grote indruk op ons. Zo ontstond ons plan om ervoor te zorgen dat er ook in Nederland een online tool beschikbaar zou komen om je talenten en drijfveren in kaart te brengen.
Myfocustest is ontwikkeld door Proxima experts in focus en strategie, www.stipopdehorizon.nl
Myfocustest werkt met een abonnement dat 30 dagen geldig is. Je betaalt hiervoor eenmalig € 39,50. Je krijgt voor dit bedrag 30 dagen toegang tot jouw persoonlijke online vragenlijst. Je kunt je antwoorden invullen, aanpassen en raadplegen. 

Iedere keer dat je weer iets hebt ontdekt in gesprekken met je ouders, een mentor, een studieloopbaanbegeleider of met iemand anders met wie je hierover graag praat, kun je weer iets invullen. Je kunt zo vaak als je wilt een pdf opvragen met de antwoorden die je hebt gegeven. Die krijg je in je mailbox. Je kunt je antwoorden ook online raadplegen.

Klik op Start Myfocustest. Klik dan op 'Aanmelden Myfocustest'. Vervolgens maak je je eigen account aan.  Je betaalt via IDeal of PayPal € 39,50. Vanaf dat moment heb je 30 dagen toegang tot je eigen Myfocustest.
Mail je vraag naar info@myfocustest.com. Wij helpen je graag verder.

 

 

 


                                                                      START MYFOCUSTEST

 

 

 

 

 

 

Start Myfocustest